Skip to content

een unieke samenwerking

Bewust omgaan met voedsel

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van waar ons voedsel vandaan komt. Lokaal consumeren zorgt voor minder voedselkilometers en je steunt lokale consumenten. Daarnaast willen we in het weekend iets bijzonders koken, even tijd voor elkaar en voor een mooi gerecht. Met de boxen van Eet uit eigen Streek ontdek je nieuwe producten, smaken, kooktechnieken en het is natuurlijk ook nog heel lekker!

Het Palthe Huis en Aanstreekelijk lieten zich inspireren door de historische recepten van de familie Palthe. Zo zijn de heerlijke kook- en bakboxen van ‘Eet uit eigen streek’ ontstaan! 

Palthe Huis - Oldenzaal

Terug in de tijd…

In het historische woonhuis ervaar je hoe de familie Palthe in de 18e eeuw gewoond moet hebben.  De geschiedenis is haast voelbaar in het huis – je gaat terug in de tijd. Een beleving voor jong en oud!

In het museum vind je veel historische schatten – eigendom van de familie Palthe. Zo is er het kookschrift van Carolina Palthe – vol met historische recepten uit de 18e eeuw. Dit kookschrift is aanleiding geweest voor de realisatie van de kook- en bakboxen die je hier op de website vindt. 

Aanstreekelijk

Schakel tussen boer/producent en consument

Aanstreekelijk is in 2018 begonnen met als doel om de schakel tussen de Twentse consument en de boeren en producenten kleiner te maken. Op een gemiddelde dag consumeren Tukkers makkelijk voor 40.000 voedselkilometers. Dit terwijl er om de hoek ook van alles te halen valt. 

Het beschikbaar hebben van deze producten maakt de samenwerking voor ‘Eet uit eigen streek’ met het Palthe Huis heel logisch!